Glenn
Black
Tycho

Nell
Kate
Mossie

Klik hier voor meer foto's van Sion
  Naam: Sion
  Geboortedatum: 26-3-1995
  Kleur: Zwart-Wit
  Heupuitslag: HD B1 Norberg-waarde: 32
  Oogonderzoek: volledig vrij van erfelijke oogafwijkingen
  Functioneel exterieur: Zeer Goed
  Aanlegtest: Zeer Goed / voldoet aan de eisen van de werktest.
  Stamboom (klik hier): ISDS 219371
NHSB G-0-2075757
   

 

Ik heb Sion toen hij acht maanden oud was gekocht in Noord-Wales, van John Lightfoot.
Sion is een harde, sterke maar stijlvolle werker op schapen. Er is werkelijk geen schaap waar hij voor terugdeinst. Hij krijgt alles in beweging. Als mijn trouwe metgezel heeft Sion jarenlang in het Archeon gewerkt. Alhoewel zijn oude lijf hem ondertussen af en toe in de steek laat blijft hij onvermoeibaar.

Sion behaalt de laatste jaren goede resultaten, waarvan hij diverse wedstrijden gewonnen heeft in zowel promotie- als kwalificatieklasse.
Zijn hoogtepunt was het winst van het NK Praktijk te Elst in 2000. In 2004 was hij 4e in de finale van het NK Engels parcours in Heeze. Hij werd op het NK Praktijk te Waalwijk in 2005 2e, vlak achter de uiteindelijke Nederlands Kampioen met hetzelfde aantal punten maar helaas met een OLF van 1 punt minder. In de klasse 3 wedstrijd in Ben Ahin, België, juni 2005 werd ik met Sion eerste met 43 punten verschil op de nummer 2, over twee runs. Sion was mijn reservehond bij mijn deelname aan het WK schapendrijven in Ierland in 2005. In 2005 werd Sion 3e op de Dutch National Open Class.

Tevens was Sion in Augustus de winnaar van de 1e Drentsche Open kampioenschappen en werd hij 1e hij zowel de voorrondes als de dubbele outrun finale op de 1e Wamel Trial 2005. Dit was daarmee gelijk zijn laatste wedstrijd.

Ik heb besloten Sion in verband met zijn gevorderde leeftijd niet meer te starten in wedstrijden. Hij geniet nu bij ons op de boerderij van zijn welverdiende pensioen.

Met Sion hebben wij door de jaren heen geregeld gefokt. Veel van zijn nakomelingen erven zijn doortastendheid en onvermoeibare karakter. Het energieke en enthousiaste, maar tegelijkertijd ook harde karakter van zijn nakomelingen vormt een mooie uitdaging voor de gevorderde hondenbezitter, want wie doorzet krijgt er ontzettend loyale, onvermoeibare en zeer krachtige praktijk- en wedstrijdhonden voor terug.

Sion staat beschreven in het boek "Oog voor Passie - Border Collies in de Lage Landen" van Henk Verhoeven:

"Sion is een van Ron Snoeck's wedstrijdtoppers. Sion is ook een noeste werker, die altijd voor zijn baas klaar staat. Meerdere malen per dag, dagen en weken achtereen kan hij werken op het Archeon. Nooit verliest hij zijn enthousiasme. Sion is ook bij uitstek een hond met power. Geen schaap is hem te sterk of bokkig. Alles krijgt hij in beweging."

Onze lieve oude taaie Sion is gestorven op 22 juni, 2009.

Deze website is gemaakt door MaroMato