Glenn
Black
Tycho

Nell
Kate
Mossie

Klik hier voor meer foto's van Jill

  Naam: Jill
  Geboortedatum: 6-2-1994
  Kleur: Tricolor
  Heupuitslag: nvt
  Oogonderzoek: CEA/PRA vrij
  Niveau: open class (klasse 3)
  Aanlegtest: voldoet aan de eisen van de werktest
  Stamboom: ISDS 212520
   


Ik heb Jill in 2000 gekocht van Glyn Howell in Zuid-Wales. Jill is een dochter van Glyn Howell’s Jock, die op de International in 1995 3e was geworden op 12-jarige leeftijd. Jill heeft samen met Sion, Kelpie en Bill veel demonstraties gedaan in het Archeon. Jill is een van de beste honden die ik ooit gehad heb. Zij is heel natuurlijk op schapen en past zich automatisch aan op het tempo van de schapen, wat zeer zeldzaam is.

Een van haar hoogtepunten was het behalen van de halve finale in de World Trials te Bala, Noord-Wales, in 2002. Ze miste op een haar na een plaats in de finale. In 2003 werd zij Nederlands Kampioen Praktijk kwalificatieklasse en in de kwalificatiewedstrijden viel zij regelmatig in de prijzen.

In 2003 plaatste zij zich samen met Bill voor het Nederlands Team en nam deel aan de Continental Championship te Diest, België. Haar laatste wedstrijd was de World Trials te Tullamore, Ierland in 2005. Toen was zij 11,5 jaar oud. het is duidelijk een sterke werkhond uit een sterke bloedlijn.

Quote uit het boek "oog voor passie - Border Collies in de lage landen" van Henk Verhoeven:

"Ze (lees: Jill) is een van de beste Border Collie teven die er in Nederland en België rondlopen."

Onze lieve oude Jill is op 29 december 2008 rustig ingeslapen.

Deze website is gemaakt door MaroMato