TRIALKALENDER

NIEUWS ARCHIEF

19 december 2013

Ziet er naar uit dat de kerst vroeg komt dit jaar! Onze Tycho zijn heupscore is binnen, HD A Norbergwaarde 40! Daarmee zet hij de traditie voort, zijn vader Tim en grootmoeder Nell hadden dezelfde score.

 

24 november 2013

We're back! Niet dat we ooit helemaal weggeweest zijn, maar de computer is na een grondige verbouwing weer uit het stof getrokken en zo kunnen nu ook de mottenballen uit de website. Er is het een en ander gebeurd, wat na anderhalf jaar ook wel te verwachten is.

Onze Gail is in België aan het werk gegaan, Mossie is inmiddels doorgestroomd naar de kwalificatieklasse en wij hebben indien de gezondheidsuitslagen het toelaten voor het eerst sinds tijden weer een dekreu uit eigen fokkerij, Conquest Clyde (roepnaam: Tycho).

Daarnaast is de kwalificatiereeks voor de WK 2014 in Schotland succesvol afgerond. Zowel Kate als Black hebben een plaats veroverd in het Nederlands team dat volgend jaar september naar de top van Schotland zal afreizen.

Tot slot willen we Marcel Peeters en Conquest Sweep, nestbroer van Mossie, feliciteren met hun plaats in het Belgische team voor het WK 2014!

 


17 juli 2012

Uitslag Dutch Open 2012:

1) Alberto Stern met Jimmy
2) Dorine Verhoef-Snoeck met Glenn (-1)
3) Ron Snoeck met Blackie of Conquest (-2)(OLF)

4) Patrick Palmeri with Cadorland Gil (-2)
5) Ron Snoeck with Conquest Kate (-2)

 

 

 

4 juli 2012

Kate heeft zich de 3e maal op rij voor de Europese kampioenschappen schapendrijven geplaatst!

Niet alleen Kate, maar ook haar broer Tom met zijn handler Peter van Eekelen heeft zich geplaatst voor het Nederlandse team.

Een zoon van Kate en broer van onze Gail, Gann, heeft zijn handler Támas Horvath voor het Hongaarse team geplaatst.

 

29 juni 2012

Gebrek aan tijd dwingt ons er toe Gail, Ron zijn jongste wedstrijdhond, te verkopen. Voor meer informatie zie de pups & jonge honden pagina dan wel haar eigen pagina.

 

3 april 2012

Zoals alle goede dingen in het leven komt ook de hectische puppy tijd tot een eind. Morgen gaan twee pups van Kate en Tim naar hun nieuwe eigenaren. Een zal naar Italië vliegen en de ander reist morgenochtend naar Duitsland. Hun nestgenoten gingen eerder al naar België (2 pups) en een bleef bij ons hier in de buurt. Van het nest van Kate en Tim blijven bij ons onze eigen Sky en haar broer Bob, die later dit jaar op een nog te bepalen tijdstip naar Noorwegen af zal reizen. Laten we hopen dat hij daar vroeg genoeg arriveert om te kunnen acclimatiseren aan de Noorse winters, brr..

Ook bij ons blijft Lucky, de pup van Flan en Blackie, die het ondanks de lastige start als enige overlevende van een nest van 3 fantastisch doet! Ze is heel anders dan de pups uit onze Crystal lijn, zowel in uiterlijk als in karakter. We zijn heel benieuwd hoe ze zal gaan worden.

Tot slot hebben we de website geupdate. Een poos geleden heeft Mossie haar eigen pagina gekregen (nu inclusief link naar haar stamboom uitdraai). We zijn erg tevreden over Mossie, ze leert de basis op waanzinnig tempo, die ons aan Kate doet denken. Ze lijkt in veel opzichten op Kate, maar heeft de mooie bewegingen van Spot en zijn athletische voortbeweging.

 

9 february 2012

De pups van Kate en Tim zijn nu 2 weken oud en dus tijd voor de eerste ontworming. Voor de gelegenheid hebben we ze ook maar weer eens op de foto genomen, het eindresultaat is te zien op de pagina van de pups. De pups doen het hartstikke goed, er heerst allom tevredenheid en dus groeien ze hard.

 

24 januari 2012

Tussen Kate haar weeën door hebben we eindelijk tijd gezien vader Conquest Tim aan u te presenteren. We verwachten de pups van Kate later vandaag.

Houd de website dus goed in de gaten, foto's komen zo spoedig mogelijk!21 november 2011

Fokkerij update:

Aangezien Kate eerder loops is gekomen dan Flan en de timing redelijk is met betrekking tot het wedstrijdschema hebben we vandaag Kate laten dekken door Conquest Tim. Voor meer informatie zie puppy pagina. Mocht u geïnteresseerd zijn in een pup laat het ons snel weten voordat alle pups gereserveerd zijn!

Flan zal bij de volgende loopsheid worden gedekt door onze Black.

 

14 november 2011

Ik heb besloten mijn scriptie: "Comparative genetics of Epilepsy in Humans, Laboratory rodents and Dogs" online te zetten, ten eerste omdat ik dat beloofd had te doen al vanaf het moment dat het klaar was in 2010, maar ook om de complexiteit van de ziekte te tonen en omdat ik mensen die serieus geïnteresseerd zijn in de genetische achtergrond van epilepsie deze informatie niet wil onthouden.

Met trots wil ik er bij vertellen dat ik voor mijn scriptie in 2010 de prijs heb gewonnen voor beste Bachelor scriptie van de diergeneeskunde faculteit van de Universiteit van Utrecht, en van de universiteit er tevens een eervolle vermelding voor heb gekregen.

Voor openbaar making of verspreiding toestemming auteur vereist.

24 oktober 2011

Met het schaamrood op de kaken moet ik berichten dat Flan toch echt niet loops was. Wat bloed leek moet toch iets anders geweest zijn....? Desalniettemin moet Flan wel een dezer dagen echt loops gaan worden. De volgende keer geen vals alarm, er komt pas weer bericht als Flan ECHT loops is ;)

De pups zijn allemaal verkocht! We wensen de nieuwe eigenaren heel veel plezier met hun nieuwe aanwinst en wie weet zien we ze in de toekomst weer terug.


13 oktober 2011

Nellie is verkocht naar een mooi werk adres, waar ze eindelijk haar ei kwijt kan!


28 september 2011

Foto's van de pups op 7 weken zijn geplaatst, klik hier. Hier staan ook de 3 reuen die nog beschikbaar op.

Gisteren vergeten te melden: na veel wikken en wegen heb ik toch besloten onze kleine Nell te koop aan te bieden. Het zou mooi zijn als ze ergens terecht kan waar haar werkdrive op zijn waarde geschat wordt.

 


27 september 2011

Het WK is weer voorbij en dat betekent dat we weer terug kunnen naar de orde van de dag. Dat betekent niet dat het rustiger is geworden, in tegendeel, ik heb een hoop klussen vooruitgeschoven tot na het WK! Eén van die klussen was het bijwerken van de website en dat is nu gebeurd, pff.

Nieuw op de website zijn foto's van onze 'nieuwe' reu Blackie (alweer een jaar hier maar goed), een herschikking van honden van heden en verleden en informatie over honden die weliswaar niet overleden zijn, maar in het verleden een nieuw adres hebben gevonden. Op die manier hoop ik een leuk overzicht te creeëren van onze honden en hun voorouders.

Verder hebben we nog 3 ontzettend leuke reutjes over uit ons nest van Gail en Blackie. Het zijn plaatjes en ze hebben ook nog eens een heel leuk karakter en als ze een beetje op hun ouders lijken qua werken hoeven we ons daar ook geen zorgen over te maken. Wat wil je nog meer? :)

 


12 augustus 2011

De pups van Gail en Black zijn op 12 augustus geboren! Het zijn 8 reuen en 1 teefje. Nog 5 reutjes beschikbaar.

Klik hier voor meer informatie.


9 februari 2011

Op Black zijn pagina is een filmpje van hem aan het werk te zien.


16 januari 2011

ONZE EIGEN KLEINE MEID! Amy, geboren 16 januari 2011 om 19:11 :)
12 januari 2011

Door opzegging van reservering zijn er nu nog 2 pups te koop van de combinatie Kate en Spot van Kevin Evans. Het gaat om een reu en een teefje. Voor meer informatie ga naar 'pups & jonge honden'.


3 januari 2011

Eindelijk heeft Gail haar eigen pagina!

Ook zijn er dan eindelijk foto's van de pups van Kate en Spot. Klik hier voor de link naar de foto's of ga naar de pups pagina.


Deze website is gemaakt door MaroMato